Tags zijn het helemaal Help & Ondersteuning > Algemeen

Al bij het registreren op ifeel wordt je gevraagd wat tags over jezelf in te vullen. Dit zal niet de laatste keer zijn dat je ze op de site tegenkomt; bijna alles op de site is gekoppeld via tags. Afbeeldingen, artikelen, blogberichten, én personen kunnen 'getagged' worden.

Wat is het idee?

Het begint met de tags die jij aan jezelf geeft. Hiermee omschrijf je wat je hobbies, muzieksmaak, merken, sporten, vaardigheden, eigenschappen, beroep(en), scholen, favoriete films en series zijn. Maar tags kan je niet alleen aan jezelf geven, maar ook aan je vrienden. En je vrienden aan jou! Zo vormt zich bij elke persoon uiteindelijk een wolk van tags, waarin de tags die je van meer mensen gehad hebt, groter zijn. Bij het zien van de tag-wolk heb je dus al meteen een goed beeld van die persoon.

Maar we doen er nog meer mee. Zoals we eerder al zeiden, kan je de tags namelijk ook gebruiken om alles aan elkaar te koppelen!

Hoe werkt dat dan?

Het is in principe een eenvoudig idee. Een praktijkvoorbeeld. Jij houdt van tennis, dus geeft jezelf deze tag. Ergens anders op de site heeft iemand toevallig een album met foto's van tennissers. Dankzij jouw tag weten we dat je deze waarschijnlijk interessant zal vinden; en kunnen we je hier een tip over geven!

Dit gaat veel verder trouwens; op basis van je tags kunnen bijvoorbeeld ook groepen en zelfs andere leden gevonden worden, waarvan de interesses aansluiten op de jouwe.

Oké, maar als ik dit niet wil?

Je tags zijn natuurlijk af te schermen van de andere gebruikers. Ook kun je aangeven dat je niet wilt dat je tags gebruikt worden om je interessante items te laten zien. Je privacy staat bij ifeel altijd voorop!